Børnehuset Vokseværkets pædagogiske værdier

Vi glæder os til at byde jer og jeres barn velkommen i Børnehuset Vokseværket. Vores overordnede pædagogiske principper bygger på nærvær, omsorg, anerkendelse og nysgerrighed.

Vi arbejder naturligvis anerkendende i ”Vokseværket”. Ved at arbejde anerkendende mødes barnet med en forstående voksen der arbejder empatisk og har fokus på det enkelte barn. Vi giver plads til barnets egne historier og lytter gladelig til hvad de har at fortælle, vi spørger ind til deres dagligdag og viser interesse.

Derudover hylder vi også nysgerrigheden hos børnene.

Vi arbejder på at følge barnets spor og disse spor og ideer kommer oftest fra et nysgerrigt spørgsmål "hvor kommer sommerfuglene fra? ", kunne være spørgsmålet der leder den voksne og barnet til en biblioteks-tur, eller google-søgning om sommerfugle og hvor de kommer fra. Det bliver måske til et tegne og male-projekt, hvor børnene tegner pupper og de sommerfugle, de nu har lært kommer ud af dem.

I Børnehuset Vokseværket arbejder vi dermed dagligt med, at skabe nærvær og omsorg for det enkelte barn og vi deler rundhåndet ud af knus og kram. Når jeres barn bliver indmeldt i ”Vokseværket”, skaber vi sammen et godt samarbejde omkring jeres barn og familie.